About Us
Mijn naam is Arie Jan Petrus, ik ben in 1945 geboren in Amsterdam.
Van 1964 t/m 2001 ben ik werkzaam geweest bij Koninklijke Luchtmacht. Eerst als radio-radar monteur bij een straalzender netwerk,
later, na opleiding in Lombardsijde in België, als radar monteur bij de 3e Groep Geleide Wapens te Blomberg, West-Duitsland.
Ik heb daar 8 jaar gewerkt en in die periode ben ik ook nog voor een opleiding naar Redstone Arsenal, Huntsville, Alabama, USA geweest.
Mijn specialisme was de ICWAR (een rondzoekradar voor lage doelen), de IHPIR (een volgradar, die een raket naar zijn doel geleide)
en de ILAUNCHER (de unit van waaraf de raket werd gelanceerd).
Na die 8 jaar ben ik terug gegaan naar Nederland en kwam vervolgens weer bij een straalzender netwerk terecht. Dit was het computer gestuurde
telefoon netwerk ASCON van de Koninklijke Luchtmacht, waar inmiddels ook de Koninklijke Landmacht gebruik van maakte, dat een locatie had op het complex De Zwaluwenberg te Hilversum.
Door de veranderingen in de systemen heb ik mij veel bezig gehouden met het aanpassen van apparatuur.
Na een aantal jaren moest ik worden bevorderd en werd daarvoor overgeplaatst naar het WC-Crypto, hier deden wij de installatie en het onderhoud van de Crypto apparatuur en telexen die bij de Klu in gebruik waren.
Bij dit werkcentrum heb ik me heel veel bezig gehouden met interfacing van de apparatuur en de vervanging van de telexen door een computer.
Na een paar jaar was er de mogelijkheid om op een functie te solliciteren. Er kwam een functie vrij bij het beheerkantoor van eerder genoemde ASCON netwerk,
dat hield voor mij een bevordering in en moest ik voor die functie ook een cursus kwaliteitszorg volgen, iets wat later goed van pas zou komen.
Inmiddels maakte ook Defensie gebruik van glasvezel en er werd een nieuw glasvezel netwerk opgezet. Een aantal mensen van het beheerkantoor ASCON gingen ook over naar dat nieuwe systeem.
Weer kwamen er een paar functies vrij bij Kantoor ASCON, in dit geval in de programmeer sectie. Doordat ik al heel lang bezig was met het bouwen van computers en het programmeren,
solliciteerde ik naar één van die functies en werd aangenomen, wat weer een bevordering inhield.
Door de snelle verandering o.a. satelliet communicatie, e.d. en het invoeren van KLuIM, dit was het landelijk uitrollen van een netwerk middenlaag voor de KLu, zodat elke KLu militair overal in de KLu kon inloggen met zijn eigen programma´s, hierdoor werd het Kantoor ASCON omgedoopt tot Kantoor Telematica en ging het Hfd. Kantoor zich meer met de nieuwere systemen bezig houden.
Zo bleef ik uiteindelijk de enige die zich nog met programmeren van ASCON bezig hield. Na over het millennium heen getild te zijn, vanwege de gebleken millennium bestendigheid, werd ASCON in 2000 ontmanteld en was ik doordat ik het totale systeem en de mensen (contactpersonen e.d.) kende de liason voor de KLu met de fa. Electron, die het ASCON netwerk moest ontmantelen.
Tijdens mijn werkzaamheden bij het WC-Crypto en het vervangen van telexen door PC´s, moest er i.v.m. de gegevens beveiliging een database van apparatuur worden aangelegd. Ook dit heb ik toen op mij genomen,
mede ook doordat ikzelf al een beetje bezig was. Eerst met Excel, daarna DBase. Maar geen van deze werkte zoals ik wilde. Uiteindelijk vond ik een helpdesk programma Support Magic van Magic Solutions.
Daarvan had ik privé een demopakket aangevraagd en dat heb ik toen kunnen uitbouwen met een database die voldeed aan de door de KLu aanvaardde ITIL standaard.
Uiteindelijk kon ik de database zo uitbreiden dat alle CIS-apparatuur er in kon worden ondergebracht. Bovendien kon met Crystal Report gegevens voor het management worden geproduceerd.
Het programma Magic Total Service Desk ( MTSD ), de opvolger van Support Magic, is later door de gehele KLu gebruikt. Eén van mijn laatste taken binnen de KLu was het introduceren, opleiden en begeleiden van MTSD en zijn gebruikers binnen de KLu.
Link naar een lijst met alle werkzaamheden en projecten die ik bij de KLu heb mogen doen.