Gebouw A-144 Camp New Amsterdam op de Vliegbasis Soesterberg.

Nadat dus eerst de van Helsdingen kazerne was afgestoten, kon dit nu ook met het speciaal voor 2-LVG gebouwde gebouw op De Zwalenberg gebeuren, maar er moest natuurlijk wel veel worden voorbereid voordat de verhuizing kon plaats vinden.
Er moest een locatie worden ingericht voor het nieuwe beheer van NAFIN, een locatie voor SYSCON, maar ook voor de speciale ruimte voor de Assembly van ASCON, een ruimte die net als apparatuur-ruimtes in de bunkers voorzien was van een speciale HALON brandblusinstallie. Dat hield in dat er boven de Assembly-ruimte nog een ruimte moest zijn voor de enorme flessen met HALON.
HALON is een giftig, zuurstof-verdringend gas, dus er moesten speciale maatregelen worden getroffen. Omdat mijn kantoor direct tegen deze ruimte aanlag, moest ook bij het verlaten van het kantoor dit worden afgesloten.
In april 1997 werd het nieuwe gebouw officieël in gebruik gemomen.

Door het verplaatsen van 2-LVG naar de Vlb. Soesterberg moest veel personeel overgaan naar de Vlb. Soesterberg, dat betrof o.a. de volgende afdelingen.
Horeca, Bewaking, Gronduitrusting (GU) en CIS (lijnwerkers).

De techniek schreed voort en er kwamen steeds meer systemen onder beheer van 2-LVG. Inmiddels ook Satelliet-communicatie, waarvoor vanaf het HKKLu de Elt. Gerrit Meijer naar 2-LVG kwam en die kwam gezellig bij mij op kantoor.
Doordat die nieuwe systemen onder een kantoorhoofd moesten vallen werd Kantoor ASCON omgedoopt naar Kantoor Telematica, met de Kap. Grol als Hoofd Kantoor Telematica.

Ook werden de werkcentra WC-ASCON en WC-CRYPTO samengevoegd en werd Elt Piet van der Linden de nieuwe werkcentrum chef.

Na enige tijd werden veel kantoorruimtes ingenomen door de nieuwe organisatie Defensie Telematica Organisatie ( DTO ), die ook het beheer van NAFIN zouden gaan overnemen. Zij betrokken een groot deel van de begane grond en de 1e verdieping.

In begin 1999 had ik op eigen houtje de ASCON-Assembly getest op problemen betreffende het Millennium. Toen ik daar geen problemen tegen kwam, heb ik de Kap. Karel Flens, als Hoofd Operationeel Beheer van ASCON gevraagd om samen het operationele aspect te bekijken en te testen. Ook hier kwamen geen problemen naar voren en vervolgens hebben we dat in een verslag vastgelegd, maar omdat er geen officieë aanvraag voor was, is dit op 2LVG gebleven.

Na enige tijd werd er door de KLu een bureau opgezet dat de Millennium kwetsbaarheid van de KLu moest gaan onderzoeken, het bureau On Time.
Toen zij 2LVG aandeden, konden we gelijk dat verslag aanbieden.
Hierna werd op HKKLu besloten om ASCON over het Millennium heen te tillen en zo werd ASCON het primaire verbinding-syteem tijdens de overgang.
Per 1 mei 2000 werd ASCON buiten dienst gesteld.

Met het uitfaseren van ASCON en het opkomen van de vele nieuwe systemen, zoals het Lokaal Telefoon Netwerk ( LTN ), het Command en Control Voice Netwerk ( C2VN ) dat de functies van ASCON moest overnemen, KLu Implementatie Middenlaag ( KLuIM ), een KLu breed netwerk, zodat je op elke plek in de KLu kon inloggen, met je eigen benodigde programma´s, het bureau A&K, dat de analyse uitvoerde op kwetsbaarheid het KLuIM netwerk en de Satelliet verbinding-systemen (Out of AREA operatieën), die allen aan 2LVG waren toegewezen moest er wel een nieuwe naam komen voor het onderdeel, dat werd Luchtmacht CIS Groep ( LCG ), CIS staat voor Communicatie en Informatie verwerkende Systemen. Op 25 mei 2000 werd officieël 2LVG opgeheven en werd LCG opgericht.
Met het uitfaseren van ASCON was ook mijn functie vervallen en werd ik als officier toegevoegd geplaatst bij Bureau Advies, Bewaking en Coördinatie.
Doordat de KLu al in 1996 ITIL al had omarmd, zou ook het nieuwe onderdeel LCG, als eerste onderdeel binnen de KLu, v.w.b. organisatie moeten voldoen aan die ITIL structuur en kregen de afdelingen ook namen die in ITIL werden gebruikt. Ook moest er een beheertool worden ingevoerd.

LCG heeft een belangrijk deel gehad in structuur verandering van CIS-organisaties van de KLu.
Naar aanleiding van het reeds in gebruik zijn van een proefversie van het helpdesk programma Support Magic, waarvoor bij WC-Crypto al in die proeffase een database was ontwikkeld, die aan de ITIL structuur voldeed, werd in 1995 het programma Support-Magic officieël aangeschaft door de Cdt. 2LVG, waarbij de bij WC-Crypto gebruikte database werd ingevoerd en uitgebreid.

Met het invoeren van CIS-2000 binnen de KLu moest er ook KLu-breed een beheertool voor die CIS-organisaties komen. Een aantal programma's kwamen daarvoor in aanmerking en die werden allen beoordeeld tijdens diverse bijeenkomsten op DATIM. Uiteindelijk bleven er twee beheertools over AssetCenter en Magic Total Service Desk.

Omdat volgens mij met Support Magic en de ontwikkelde database veel meer mogelijk was dan met AssetCenter, werden in 2000 drie personen van de KLu naar een wereldconferentie van Perigrine, de leverancier van AssetCenter gestuurd. Tijdens die conferentie, in Atlanta, USA, bleek dat er diverse pakketten zouden moeten worden aageschaft en dat AssetCenter op dat moment niet voldeed aan de ITIL normering.

Hierdoor werd in 2000 de op LCG ontwikkelde database, welke wel voldeed aan die ITIL-normering, KLu breed ingevoerd met de opvolger van SupportMagic, t.w. Magic Total Servicedesk ( MTSD ).
Ook op personeelsgebied binnen die CIS-organisaties had de invoering van ITIL grote consequenties, omdat er voor een aantal processen ook proces-eigenaren moesten worden aangesteld.




©     petrus-nl.net