200myls Solo 1998


Route 1

Een route via een rondje op het Markermeer en IJsselmeer.

Start bij de M1 bij Muiden, MN1GZ2 bij Volendam, NEK bij Hoorn, OVD3 bij Lelystad en de sluis om een rondje op het IJsselmeer te maken via de WV14 bij Den Oever, de UK16 bij Urk, de LC6VZ1 bij Stavoren, de H2W1 bij Hindeloopen, de V15 bij Medemblik, de SportB bij Breezanddijk, de EZ1KG2 bij Enkhuizen door de sluizen terug naar het Markermeer voor een rondje langs de OVD3 bij Lelystad, de MN1GZ2 bij Volendam, de NEK bij Hoorn, de BVK bij Block van Kuffler en de PH bij Pampushaven naar de finishboei de M1 bij Muiden.


Route 2

Een route via een rondje op het Markermeer, het IJsselmeer, het Wad, het IJsselmeer en weer het Markermeer.

Start bij de M1 bij Muiden, MN1GZ2 bij Volendam, NEK bij Hoorn, OVD3 bij Lelystad en dan de sluis door naar de WV14 bij Den Oever, dan de sluis door naar de T14 bij Oude Schild op Texel, de BS29 bij Harlingen en dan via de sluis naar de VF4 bij Kornwerderzand. Van hier naar de SportB bij Breezanddijk, de V15 bij Medemblik en de EZ1KG2 bij Enkhuizen om weer de sluis te passeren. Nu gaat het naar de NEK bij Hoorn, de BVK bij Block van Kuffler, de PH bij Pampushaven en dan tenslotte naar de finishboei M1 bij Muiden.

Route 3

Een route via een rondje op het Markermeer en het IJsselmeer, de Noordzee en weer het IJsselmeer en het Markermeer.

Start bij de M1 bij Muiden, MN1GZ2 bij Volendam, NEK bij Hoorn, OVD3 bij Lelystad en dan de sluis door naar de WV14 bij Den Oever, dan de sluis door naar de MH2 bij Den Helder, de Baloeran bij IJmuiden, terug naar de MH2 bij Den Helder, de sluis door bij Den Oever om een rondje op het IJsselmeer te maken via WV14 bij Den Oever, de WP8 bij Medemblik, de EZ1KG2 bij Enkhuizen. Dan via de sluizen terug voor een rondje op het Markermeer via de NEK bij Hoorn, de OVD3 bij Lelystad, de BVK bij Block van Kuffler en de PH bij Pampushaven, naar de finishboei de M1 bij Muiden.

Route 4

Een route via een rondje op het Markermeer, de Noordzee, het IJsselmeer en weer het Markermeer.

Start bij de M1 bij Muiden, MN1GZ2 bij Volendam, NEK bij Hoorn, OVD3 bij Lelystad via de sluis naar de WV14 bij Den Oever, dan weer via de sluis naar de MH2 bij Den Helder, de Baloeran op Noordzee bij IJmuiden, om dan via de SCH bij Scheveningen, de NH bij IJmuiden naar de sluis in IJmuiden. Dan via het Noordzeekanaal en de Oranjesluizen bij Amsterdam naar de P19. Van hier gaat het naar de MN1GZ2 bij volendam en dan via de BVK bij Block van Kuffler en de PH bij Pampushaven naar de finishboei M1 bij Muiden.

Het maakt dus nogal verschil of je kiest voor een route over de Noordzee, de Waddenzee of de routes op het IJsselmeer.

Bij route 1 blijf je op het Marker en IJsselmeer.

Bij route 2 maakt men nog meer gebruik van de sterke stromingen op de Waddenzee, waar natuurlijk veel winst kan worden geboekt.

Bij route 3 kun je dus 2x gebruik maken van de stroming langs de kust, eerst de zuid gaande stroming en vervolgens na het draaien van het tij de noordgaande stroming.

Bij route 4 geldt dit net als voor route 3 maar dan omgekeerd. Eerst zuidgaande en dan de noordgaande stroming. Hier is natuurlijk wel het traject langs de kust wat korter.

Bij de keuze van de route is de windrichting en de windsterkte en het moment een belangrijke factor.