Mijn Sportpagina

Korfbal, Wedstrijdzwemmen, Wielrennen, Voetbal, Zaalvoetbal, Zeilen en Schermen zijn de sporten waar ik mij in de loop der jaren mee bezig heb gehouden.

Korfbal bij DEVD aan de Plantage Parklaan (nu ingang van de IJ-tunnel) in Amsterdam.
Zwemmen bij De Dolfijn in het AMVJ zwembad in Amsterdam.
Wielrennen bij De Kampioen op het Van Aerts Sportpark in Haarlem.
Voetbal bij ZSGO in Amsterdam, bij Zandvoortmeeuwen in Zandvoort, vervolgens in Duitsland en daarna bij AS'80 in Almere.
Zaalvoetbal in Almere, waar zich al jaren een zeer succesvolle, uit het gezichtspunt van de KNVB een "wilde bond" bevindt, de Stichting Recreatief Zaalvoetbal Almere, de SRZA.
Er wordt met bijna 200 teams, in diverse klassen, in competitie-verband gespeeld.

Schermen begon voor mij bij SV KLM, een personeelsvereniging van de KLM, ja onze nationale trots.
Hier werd les gegeven door de zeer bekende maître Wim v.d. Berg met assistentie van Boudewijn Heidenrijk en later Ruud van Oeveren. Alle drie waren één of meerdere malen Nederlands kampioen geweest, terwijl maître v.d. Berg ook Militair Wereldkampioen Sabel was geweest.
Na een aantal jaren, maître v.d. Berg was gestopt bij de KLM en maître Ruud van Oeveren had het overgenomen, ben ik overgegaan naar de Schermzaal Visser, die toen in de oude RAI trainden.
Door de sloop van de oude RAI, verhuisde Zaal Visser een aantal jaren later naar de sporthallen Zuid, waar nu nog steeds de schermlessen worden gegeven.
Bij beide verenigingen ben ik een keer clubkampioen op het wapen Floret geweest.
Bij Zaal Visser heb ik ook een aantal malen deel uit gemaakt van een club-equipe, waarmee we Nederlands kampioen geworden zijn, zowel op Floret als op Degen.
Bij de individuele Nederlandse kampioenschappen was mijn beste prestatie een 3e plaats op het wapen Floret.

Doordat ik inmiddels bij de Koninklijke Luchtmacht werkzaam was, kon ik deelnemen aan militaire wedstrijden. Ik was vele malen KLu-kampioen op de verschillende wapens, zowel Floret, Degen als Sabel.
Ook bij de Nationale Militaire Kampioenschappen heb ik altijd wel in de top mee gedraaid. Verschillende keren wist ik op Floret en Degen eremetaal te behalen.
Daarnaast heb ik 7x deelgenomen aan de Militaire Wereldkampioenschappen (CISM = Conseil International du Sport Militaire). Daarbij heb ik het echter nooit verder kunnen brengen dan een 11e plaats.

In december 1991 maakte een sportongeval een einde aan mijn sportambities.
Een aantal jaren later heb ik mij, doordat diverse sporten niet meer mogelijk waren, op een andere hobby gestort. Een hobby die nog niet was genoemd.

ZEILEN

Het Zeilgevoel!


In 1996 kocht ik een zeilboot, een Eygthene 24. Een leuke, vlotte zeiler, waarmee ik regelmatig op het water te vinden was.
Op bovenstaande plaatjes is de boot te zien. De foto´s zijn genomen in de nabijheid van het eiland Pampus in oktober 2002, net na de start van de 200 myls Solo.
De andere schepen op de foto´s zijn ook deelnemers aan deze single-handed wedstrijd.
Aan deze wedstrijd heb ik diverse keren met deze boot deelgenomen. Voor eventuele verslagen kunt u op mijn watersport pagina terecht.

Eind augustus 2005 kocht ik mijn huidige boot, een Beneteau First 285. In september 2005 heb ik met deze boot weer deelgenomen aan de 200 myls Solo.

Ook heb ik in de loop der jaren een aantal grote tochten gemaakt. Zo heb ik in 2003 en in 2005 de Driehoek Noordzee gevaren.
Dit is een tocht die vanaf Den Helder naar Lerwick op The Shetlands gaat en vandaar naar Noorwegen en dan terug naar Den Helder.
Bovendien heb ik in 2004 een tocht gemaakt vanuit IJmuiden naar Whitby aan de Engelse oostkust en vervolgens in een aantal dagtochten naar Edinburgh in Schotland en dan terug naar Den Helder.

Deze tochten heb ik gemaakt met de STELLA, een Sadler 32, een boot van een vriend.

Ook van deze reizen staan verslagen op mijn Watersportpagina.

Klik hier om terug te geaan naar de Homepage.